gramatas spacer atklatnes spacer perles

Ronalds Hjū Morisons

Ronald Hugh Morrieson

«Ceru, ka nekļūšu par vienu no tiem nabaga tipiņiem, kurus atklāj tikai pēc viņu nāves.»

Ronalds Hjū Morisons ir dzimis 1922. gadā un visu savu dzīvi pavadījis mājā, kuru viņa vectēvs uzbūvēja Haverā – Jaunzēlandes Ziemeļsalas mazpilsētiņā. Viņa tēvs nomira, kad zēnam bija seši gadi. Kaut arī R. Morisons bērnībā bija slimīgs, tomēr viņam piemita kaislīga sliktā zēna aizraušanās ar gangsteru filmām, džezu, alkoholiskajiem dzērieniem un tūristu autobusiem. 1940. gadā viņš devās studēt jurisprudenci uz Oklendu, taču jau pēc pāris dienām iekāpa vilcienā un devās mājup.

Drīz pēc tam viņš sāka spēlēt vijoli vietējā deju mūzikas orķestrī. Viņš papildināja ienākumus, strādādams visdažādākos dienas darbus: «Es biju bārmenis, marķieris, ķirmju iznīdēšanas līdzekļa tirgotājs, avīzes izplatītājs, apkopējs, saldētavas strādnieks, kravas mašīnas vadītājs un reiz kādas viesnīcas pavārs mēģināja izmācīt mani par šefpavāru, taču mēs izšķīrāmies pēc nedēļas, kuras laikā netikām ēduši neko citu kā vien tomātu zupu.»

R. H. Morisonam bija daudz sieviešu, taču viņš nekad nav bijis precējies. Viņš bieži nonāca policijas uzmanības lokā sakarā ar sīkiem pārkāpumiem. Vairums šo pārkāpumu bija izdarīti alkohola reibumā. Pirmais R. H. Morisona romāns «Putnubiedēklis» publicēts 1963. gadā. Pēc gada nāca klajā viņa jaunais romāns «Came a Hot Friday». Pēc tam, kad tika noraidīts R. H. Morisona nākamais romāns,... Lasīt tālāk...

Izdevniecības AGB izdotās šī autora grāmatas:

Ronalds Hjū Morisons. Putnubiedēklis
Romāns